Elan 210

Det lille vidunder Elan 210 havde premiere i Düsseldorf 2011.

Som den mindste model i Elan serien, byder Elan 210 på gennemtænkt design og et udseende der lover sjov sejlads. Den begejstrede modtagelse af båden, og de mange bestillinger – de første 21 blev revet væk – indikerer at Elan 210 kan opnå en stærk position på markedet for små dagsejlere.

Elan 210's design (af Rob Humphreys) ligger i naturlig forlængelse af mange af de revolutionerende features som er set på hendes søstre Elan 310 og Elan 350.

Dobbeltror
Dobbeltror giver bedre kontrol ved krænging og reduceret næsedyk tendens i forhold til enkelt ror. Det gør at Elan 210 får fuldt udbytte af det kraftfulde skrog-design med bred hæk og knækspant.

Bovspryd
Bovspryd der skydes ud fra line i cockpittet, trækker riggens kraftcenter fremad og medvirker til at forøge kontrol ved høj hastighed.

Knækspant
Elan 210's knækspant forstærker bådens retningsstabilitet og leder kølvandet væk, hvilket forøger bådens fartpotentiale og kontrol.

Sænkekøl
Sænkekølen gør Elan 210 nemt trailerbar, og samtidig ideel til at anduve lavtvandsområder for at indtage froksoten eller bade.

Motor
Elan 210 kan leveres med en motorbrønd i stuverummet under cockpitdørken. Her er motoren pre-monteret på en måde så klargøring er hurtigt klaret. Motor leveres med fjernstyring monteret i cockpittet.

Trailer
Elan 210 er nem at løfte på trailer med centerløftet, eller at trække via trailerens spil på en søsætningsrampe. Derved kan en dyr, eller uopnåelig, havneplads unødvendig.
Båden kan trailes med en almindelig personbil, og det er oplagt at tage den med på bilferie til f.eks. Gardasøen eller andre herlige sejlerdestinationer..

Plads om læ
Elan 210's simple, men utroligt funktionelle layout er designet til bedst mulig udnyttelse af pladsen. Båden er spækket med gode idéer som f.eks:

  • aftagelige bløde stof tasker der kan hænges op som skabe og sparer vægt, plads og tid (kan pakkes hjemmefra)
  • rygstøtter der kan flyttes mellem kahyt og cockpit
  • cockpitbord der kan genbruges i kahytten
  • kabys der omfatter en simpel sprit koger, vask og køleboks
  • mulighed for kemisk toilet
  • Stor V-dobbeltkøje foran, med stofgardin som giver lidt privatliv
  • to store køjepladser under cockpittet give overraskende god plads til et komfortabelt ophold.

 

 

"Rob Humphrey and the Elan Design Team seem to have taken a big-boat approach to a small boat with 210 and it paid off."

"This was the nost exciting new boat at the Düsseldorf, brimming with clever ideas and practical features."

Yachting World

 

"The new Mini-racer by Elan, the Elan 210, is a clever and attractive small boat: Maximum sailing fun with minimal effort."

Segeln

 

"Så kom X79'erens afløser", 

"Elan 210 er en hot nyhed til både fed kapsejlads og tur med familien".

Bådmagasinet

 

 

 

 

HYD_Elan 210_3_web

E210 Billeder

Billedgalleriet er opdelt i 3 gallerier; Båden, Eksteriør (udvendige detaljer) og interiør (indvendige detaljer). Klik på et billede i et galleri, og du er i gang. Du kan vælge selv at bladre i billederne, eller at starte slideshowet, som derefter viser alle billederne i galleriet automatisk. God fornøjelse!   Billeder af båden /* Detaljer udvendigt …

View page »

E210 Video

Svenske hamnen.se testsejler Elan 210 i let vind i den smukke svenske skærgård.   Elan 210 testsejlads af det tyske YACHT. (Tysksproget)   Svenske Mats fortæller begejstret om Elan 210's særkender på Verdenspremieren i Düsseldorf januar 2011.  

View page »